lauantai 22. elokuuta 2009

Testissä HTC HeroHTC Hero on ensimmäinen virallisesti Suomeen tullut Google Androidilla toimiva älypuhelin.

Puhelin näyttää äkkiseltään halvalta muovi läpyskältä, mutta kun sen ottaa käteen niin huomaa, että puhelin onkin jämäkän oloinen eikä se olekkaan ihan niin halvan oloinen kuin siitä äkkiseltään luulisi. HTC Herossa on kapasitiivinen näyttö iPhonen tapaan ja se tarkoittaa puolestaan että puhelin reagoi kosketukseen varmasti, toisin kuin Nokian kosketusnäytölliset puhelimet.

Widgetit ja käyttöjärjestelmän ulkoinen olemus
HTC on tehnyt loistavaa työtä muokatessaan Androidea heidän käyttötarkoituksiinsa. HTC:n Sense UI:lla joka tarkoittaa käytännössä Widgettejä ja näytön alareunassa olevaa puhelin palkkia. HTC:n widgetit elevöittävät mukavasti perus Androidia. Widgeteillä saa helposti näytölle näppäimiä, joilla saa muutettua nopeasti puhelimen asetuksia, kuten bluetoothin saa helposti päälle tai puhelimen saa lentokone tilaan napin painalluksella. Widgeteillä on valitettavasti myös varjopuolensa, ne nimittäin kuluttavat puhelimen resursseja jonkin verran kun niitä avaa monia. Puhelin toimii siitähuolimatta suht vikkelästä kun siihen koskee, eikä sitä tarvitse pahemmin odotella.

Ominaisuudet
HTC Heron etupuolella on Trackball, jolla voi selata valikoita ja sitä voi käyttää kamerassa Zoomaamiseen, vaikka siitä ei olekkaan kovinkaan paljoa iloa, koska puhelimessa ei ole optista zoomia. Trackball on kuitenkin ihan kätevä vaikka e-kirjaa selatessa. HTC Heron takaa löytyy laadukas 5 Mpix kamera, jolla saa melko hyviä kuvia, mutta sen huonona puolena on salaman tai kuvaus valon puute. Puhelin on melko paksun oloinen vaikka sitä on yritettykin saada ohuemman näköiseksi tekemällä sen takakuoresta kulmikas.

Android vs. iPhone OS vs. Symbian S60 5th
HTC:n Android on käyttömukavuudeltaan aika lähellä iPhonea ja joiltain osin jopa parempi. Androidin ja iPhonen käyttölogiikat ovat hyvin lähellä toisiaan, jos niitä vertaa Nokain S60 5th toimiviin puhelimiin.

Nokian S60 5th edition ei ole kovinkaan nautinnollinen käyttää, koska Nokia käyttää puhelimissaan resistiivistä näyttöä, joka ei reakoi kovinkaan hyvin sormiin. Samsung käyttää puolestaan samaa käyttöjärjestelmää kuin Nokia, mutta sen puhelimissa on kapasitiivinen näyttö, muutamia innovaatioita ja bugikorjauksia S60 5th -käyttöjärjestelmään, jotka tekevät Samsung Omnia HD:sta parhaan S60 5th -käyttöjärjestelmällä toimivan puhelimen. HTC Hero toimii kuitenkin huomattavasti loogisemmin ja helpommin kuin Omnia HD tai Nokia N97. Valikkojen selaus ja nettisivujen selaus käy HTC Herolla lähes yhtä helposti kuin iPhonella.

HTC Heron käyttöjärjestelmä on osittain parempi kuin iPhonen, koska siinä voi käyttää montaa ohjelmaa samaan aikaan toisin kuin iPhonessa. Lisäksi HTC Herosta puuttuu Applen ja AT&T:n mielivaltainen ohjelmien sensurointi, jonka takia iPhonessa eivät toimi kaikista innovatiivisimmat ohjelmat, vaikka on sitä vähän Androisdissakin. Androidin huonopuoli tällä hetkellä on aika pieni sovellusten määrä iPhoneen verrattuna, mutta sen pitäisi korjaantua nopeasti, koska Android puhelimet toimivat sen verran hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti