maanantai 26. heinäkuuta 2010

Logitech Harmony One

Logitech Harmony one on melko monipuolinen ja viihdyttävä kapistus. Siitä löytyy kosketusnäyttö ja se kykenee hallitsemaan maksimissaan 15 eri laitetta

Kaukosäädin on ollut käytössäni melko pitkään, joten siitä voi kertoa melko paljon ja luotettavasti. Kaukosäätimen sisältä löytyy vaihdettava akku, joka kestää keskimäärin viikon ja käytännössä se tarkoittaa että kaukosäädin viettää yhden yön latauksessa viikossa. Onesta löytyy myös kello, joka on melko kätevä pimeässä huoneessa leffoja katsottaessa. Kaukosäätimen näyttö himmenee noin puolessa minuutissa ja sen saa heräämään horroksesta kääntämällä kaukosäädintä noin 25°.

Kaukosäädin on kokonaisuudessaan melko siisti kapistus, mutta siinä on muutamia huonoja puolia, kuten esimerkiksi kun kaukosäädintä on tottunut käyttämään katsomatta siihen niin Harmony Onessa on pakko katsoa kaukosäätöön, kun sen näyttöön koskee. Kaukosäätimessä on kapasitiivinen näyttö, eli se käyttää samaa tekniikkaa kuin iPhone, se reagoi kosketukseen todella hyvin ja joskus liiankin. Tämän huonona puolena on että kaukosäädintä hipaisee helposti kun se on sohvalla ja se saattaa käynnistää makron, joka käynnistää puolet edessä olevista laitteista.

Jos omistaa ja käyttää monia eri Logitechin Harmony kaukosäätöjä niin kannattaa luoda jokaiselle kaukosäädölle oma tunnus. Näin kannattaa toimia, koska Harmonyä täytyy kustomoida melko paljon joidenkin laitteiden kohdalla, että se toimii parhaalla mahdollisella tavalla niiden kanssa ja näppäinten paikat menevät usein sekaisin kun päivittää eri kaukosäätöjä samalla tunnuksella ja siinä voi mennä tuntien homma hukkaan.

Laiteen infrapuna lähetin on keskimäärin vahvempi kuin perinteisissä kaukosäädöissä ja se kykenee hallitsemaan laitteita vähän kauempaa kuin alkuperäiset kaukosäätimet. Esimerkiksi kaukosäädin kykenee hallitsemaan halpis iPodin telakkaa, jonka oma kaukosäädin ei pysty tähän. Neljän erivärisen näppäimen puute on melko suuri miinus digiboxia käytettäessä, mutta onneksi ne saa kosketusnäytölle.

Kaukosäädin on hankkimisen arvoinen, jos ei pidä kaukosäätimeen katsomista pahana
Logitech Harmony one maksaa tällä hetkellä noin 130 euroa

Onen kalliimpi malli Logitech Harmony 900 toimii seinien läpi rf-tekniikan ansiosta, mutta rf-lähettimet ovat melko hintavia 60e kpl ja itse kaukosäädin maksaa 230 euroa, joten sen hyödyistä voi olla montaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti