Snow Leopardissa ei siis ole juurikaan ulkoista eroa, mutta sen pinnan alla on tapahtunut sitäkin enemmän. Snow Leopardin huonoksi puoleksi voi mainita, että se ei toimi edeltäjiensä tavoin PowerPC Maceissa.
Snow Leopardin parannukset Leopardiin verrattuna:
- Nopeampi Finder
- Parempi tuki moniytimisille prosessoreille
- Paremmat yritystoiminnot Microsoft Exchangen avulla
- Parannetut helppokäyttö toiminnot
- QuickTime X ja QuickTime Pro
- Vie vähemmän tilaa kovalevyltä
Snow Leopardin asennus on siitä erikoinen tapahtuma kun yleensä koneelle asennetaan ohjelmia niin muisti vähenee, mutta kun Snow Leopardin asennuksen aikana sitä tulee lisää. Applen mukaan muistia tulee lisää noin 7,5 Gt, mutta itselläni koneella oli vapaata kiintolevy tilaa 10,5 Gt ja asennuksen jälkeen tilaa tuli 22 Gt. Ei kovinkaan paha saavutus. Päivityksen jälkeen Snow Leopard ilmoittaa kovalevyn koon samassa yksikössä kuin suurinosa kovalevy valmistajista.
Asennus lyhyesti:
Levy koneen sisään, niin näytölle aukeaa levyn sisältä, jossa on kohta asenna Snow Leopard ja sitten odotellaan. Kun asensin Snow Leopardin huomasin, että muutama ohjelma lopetti toimintansa kokonaan tai osittain asennuksen yhteydessä suurin osa ohjelmista toimi kuitenkin normaalisti ilman ongelmia. Esimerkkinä toimimattomista ohjelmista voi sanoa Logitechin-ajurit. Näppärä ohjelma tietokoneen ohjelmien päivitykseen on AppFresh, joka lataa ja asentaa päivitykset useimpiin ohjelmiin muutamalla klikkauksella.
Snow Leopardin asennuksen lisäksi koneelle sai asentaa myös QuickTime Pron, joka löytyy asennus levyltä "Valinnaiset asennettavat" -kansiosta Optional Installs.mpkg ja sieltä kohta QuickTime 7. Samasta paikasta kannattaa asentaa myös Rosetta niin vanhat PPC-ohjelmat toimivat taas Snow Leopardissa, koneen pitäisi kysyä itse Rosettan asennusta, jos se kokee sille tarvetta.
Snow Leopard on loppuen lopuksi tuttua Apple laatua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti