sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Apple iPad

iPad ei oikein onnistunut innostamaan Apple faneja tai muita. iPad vaikuttaa lähinnä yli suurelta iPod Touchilta tai iPhonelta. Odotin että Apple olisi julkaissut laitteen, joka olisi ollut niin tehokas, että siinä olisi toiminut PhotoShop. Photari olisi melko mukava kosketusnäytöllä, kun ottaa huomioon, että Nintendo DS:n näyttö kykenee paineen tunnistukseen ja siihen saa Colors!-nimisen Homebrew piirtoohjelman, jolla saa piirrettyä melko hienoja kuvia ja piirtäminen on myöskin melko hauskaa. Colors! toimii myös iPhonella ja siten iPadilla, mutta ne eivät tunnista painetta, ellei iPadissa ole jotakin uutta kosketuksen tunnistus paneelia.

On totta että pienissä laitteissa on hankala käyttää käyttöjärjestelmiä, joita niihin ei ole suunniteltu tablet-pchin, mutta Mac OS X:n päälle olisi voinut rakentaa käyttöliittymän, jonka käyttö kosketusnäytöllä olisi toiminut todella hienosti. DumpTopin kaltainen työpöytä olisi ollut huomattavasti hienompi kuin iPhone OS:n työpöytä, jossa on omat rajoituksensa.

Mahdollisuudet
Jos iPadin näyttö on toteutettu oikealla tekniikalla niin kyseessä saattaa olla todellinen kilpailija Amazonin Kindlelle. iPad saattaa myös loistaa pelikäytössä, mutta se saattaa olla melko raskas käänneltäväksi ratin tavoin.

Jos haluaa Tablet-Macin, jota voi käyttää täysiveroisena tietokoneena niin kannattaa kääntyä Axiotron nimisen firman puoleen, joka muuntaa kannettavia Macceja Tablet-koneiksi. Ei kannata hämmästyä Axiotronin koneet ovat melko kalliita. MacBookin tuunaus setti maksaa $ 700 ja valmis maksaa $ 1650. Toinen vaihtoehto on harkita koneen lisävarusteeksi Wacom Cintiqia, mutta nekin maksavat melko paljon (1000-2000€).

iPad tulee markkinoille noin 2kk päästä. iPadin 3G-mallit ovat pääpiirteissään iPhoneja, joilla ei voi soittaa, mutta kun joku JailBreakkaa sen, niin siitä saadaan aikaan puhelin suurella todennäköisyydellä. Olisi aika hieno näky kun tyyppi pitää iPadia korvallaan ja puhuu siihen :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti