sunnuntai 14. helmikuuta 2010

iMac 27" Näyttö vai tietokone?

Päivitys: Apogee ei vielä myy piuhaa, mutta Kanex myy vastaavaa Kanex XD —adapteria hintaan $150.

iMac on loistava pöytäkoneen korvike, mutta se toimii myös näyttönä hämmästyttävän hienosti.

Aiheeseen liittyvä video:Kun Applen Mini DisplayPortista alkoi tihkua tietoa markkinoille niin toiset pitivät sitä välittömästi kuolleena liittimenä, koska vain Applen laitteet käyttävät sitä. Pienellä liittimellä oli kuitenkin melkoisia lupauksia digitaalisen signaalin siirto ulkoiseen näyttöön ja kaappaus, mahdollisuus käyttää 3D-näyttöä ja liittimeen on mahdollista liittää todella tarkkoja näyttöjä joiden myynti on aika vähäistä.

Apogee Inc. niminen yritys on saanut aikaan piuhan joka mahdollistaa osan mini DisplayPorttia, koskevista toiminnoista, nimittäin digitaalisen HDMI-johdossa kulkevan signaalin kaappaamisen. Käytännössä tämä tarkoittaa että iMacista saa aika pienellä sijoituksella hyvän näytön. iMacciin saa liitettyä HDMI-liitännällä varustettuja laitteita, kuten Xbox 360:n, PlayStation 3:n, Blu-Ray-soittimen tai vaikka toisen tietokoneen, eli iMac on kohta myös näyttö.

iMac tuntuu äkkiseltään yli kalliilta näytöltä, mutta kun sitä vertaa saman tasoisiin näyttöihin niin saattaa yllättyä, koska iMac ei ole kovinkaan paljoa kalliimpi kuin 2560x1600 resoluutiolla varustetut näytöt. iMacin näytön tarkkuus ei tosin ole ihan niin korkea kuin kilpailijoissa, koska se on 2560x1440, toisaalta on hyvä huomoida, että iMac on kokonainen tietokone, josta löytyy tehoa.

iMac 27" 3.06GHz 2560x1440 maksaa noin 1500 euroa
HP LP3065 30" 2560x1600 maksaa puolestaan noin 1250 euroa
Full HD tarkkuuteen kykenevän iMacin saa halvemmalla, mutta niin saa Full HD-näyttöjäkin.

iMaccia ei kannata vielä lähteä raahaamaan kotiin tämän perusteella, koska Apogee ei ole julkaissut tietoja johtonsa hinnasta tai milloin sellaisen voi hankkia.

Lisää tietoa keksinnöstä (http://www.electronista.com/articles/09/12/15/apogee.teases.hdmi.to.mini.displayport.link/)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti