torstai 18. helmikuuta 2010

Ilmaista ja halpaa tavaraa Microsoftilta opiskelijalle (Windows 7)

Koulut ovat monesti melko hiljaa palveluista ja ohjelmista joita niissä jaetaan. Tämä saattaa johtua osakseen siitä että koulujen henkilökunta ei tiedä kaikista eduista.

MS Office Home and Student 2007 ei välttämättä kannata mennä heti ostamaan kaupasta, vaikka se olisikin "huippu edullisessa" tarjouksessa koneen ostajalle ja maksaisi 40 euroa. Sama ohjelma maksaa yleensä kaupassa 90-130 euroa. Toinen vaihtoehto on ostaa Officen laajin versio MS Office Ultimate 2007 opiskelija hintaan 52 euroa. MS Office 2007 huonona puolena voidaan mainita että sitä ei saa käyttää rahan ansaitsemiseen. Ohjelman hyödyllisimmät ohjelmat opiskelijalle ovat luultavasti Access ja Visio

MS Office Ultimate 2007:n voi ostaa alla olevasta linkistä:
http://www.microsoft.com/student/discounts/huippuedullinen/default.aspx
Halpa MS Office Ultimate 2007 vaatii koulun antaman sähköposti osoitteen

Kalliit ohjelmat opiskelijalle ilmaiseksi

Opiskelijoilla on mahdollisuus saada käyttöönsä useiden tuhansien eurojen arvoisia ohjelmia MSDN AA -kampanjan avulla.

Luultavasti houkuttelevin Microsoftin DreamSpark tarjouksista on ilmainen Windows 7 Professional and Enterprise. Ohjelma on periaatteessa sama kuin maksullinen versionsa, mutta sitä ei saa käyttää rahan ansaitsemiseen ja lisenssi on henkilökohtainen, eikä sitä saa asentaa vanhempien tai sisarusten tietokoneisiin, elleivät hekin ole opiskelijoita ja hanki ohjelmia itselleen.

Visual Studio: Ohjelmointia, ohjelmointia ja ohjelmointia

XNA Game Studio: Tee pelejä Xbox:lle ja PC:lle

Windows Server 2008: Tee Windows pohjainen serveri kotiin

SQL Server: Hallitse serverillä SQL-tietokantoja

Virtual PC: Microsoftin virtualisointi ohjelma, jolla voi ajaa muita käyttöjärjestelmiä Windowsin ohella. Pyöritää vaikka serveri käyttöjärjestelmää omalla koneella tai voit käyttää Linuxia Windowsin rinnalla.

Osan ohjelmista voi ladata DreamSparkin sivulta ja osa vaatii opettajan keräämän sähköpostilistan. Esim. Windows 7 vaatii opettajan keräämän sähköpostilistan, että sen saa.
https://www.dreamspark.com/

On syytä muistaa että näillä ohjelmilla voi pääasiassa tehdä ohjelmia vain Windowsille, eli haaveilu ohjelmasta, joka olisi kaikkien tietokoneen käyttäjien saatavissa ei välttämättä tuota tulosta. Kannattaa muistaa, että Linuxiin löytyy monia ohjelmointi ohjelmia ja esimerkiksi Firefox on saatu alun perin aikaan Linuxilla ja nykyään se toimii kaikilla paljon käytetyillä käyttöjärjestelmillä.

Näiden kampanjoiden tarkoituksena on saada opiskelijat ostamaan Microsoftin ohjelmia opintojen päätyttyä, kun he ovat työ elämässä ja silloin näiden ohjelmien ostoon kuluu tuhansia euroja, mutta onneksi työnantaja maksaa ne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti