torstai 28. huhtikuuta 2011

ZTE Bladen Päivittäminen CyanogenModilla


Cyanogenmod ei ole ZTE:n tarjoama päivitys ZTE Bladeen vaan se on Android yhteisön tekemä versio Androidista. Cyanogenin ideana on tehdä huippu hyvin toimiva versio Androidista ja se onnistuukin siinä melko hyvin. HUOM.! Puhelimen käyttöjärjestelmän vaihtaminen saattaa poistaa puhelimesta takuun ja puhelin saattaa brikkaantua eli hajota, enkä ota vastuuta rikotiosta puhelimista.

Ohjeella saat päivitettyä Android 2.1:n Cyanogenmodin Android 2.3:een, jossa toimivat Googlen palvelut. Tämän ohjeen toteutukseen ei tarvita välttämättä tietokonetta vaan sen voi tehdä pelkällä puhelimella. Tätä ohjetta voivat siis käyttää niin Windows, Mac, Linux ja Mobiili käyttäjät.

Lista tarvittavista ohjelmista
 1. Universal Android - Netistä Ohjelman tekijän sivuilta(vaatii rekisteröitymisen) ja tiedostonjako palvelusta
 2. Astro File Manager - Android Marketista
 3. Rom Manager - Android Marketista
 4. Rom joka sisältää halutun käyttöjärjestelmän - Netistä
 5. Jos haluaa Googlen ohjelmat niin myöskin ne - Netistä

CyanogenModin asennus onnistuu seuraavasti
 1. Paina kotinäytöllä Menu > Asetukset > Sovellukset > Tuntemattomat lähteet > Hyväksy varoitus painamalla OK
 2. Lataa Universal Android Netistä ja siirrä se muistikortille
 3. Lataa esimerkiksi Astro File manager tai vastaava ohjelma Android Marketista, jolla voi katsella puhelimen sisältöä.
 4. Etsi kortille siirretty Universal Android tiedoston hallinta ohjelmalla, asenna se ja käynnistä ohjelma
 5. Universal Android saattaa valittaa että puhelin on rootattu, vaikka se ei sitä olisikaan napauta Root painiketta ja sitten Root me please. Puhelin miettii noin minuutin ja sitten valikkoon ilmestyy Superuser Permissions, jos näin ei tapahdu avaa Universal Android uudestaan ja paina Root. (Toimenpiteen voi joutua toistamaan muutamaan otteeseen).
 6. Nyt puhelin on rootattu ja sillä voi tehdä mitä haluaa.
 7. Lataa sitten ROM Manager (free version) Android Marketista
 8. Varmuuskopio nykyinen ROM puhelimen muistikortille ROM-managerilla, jos havaitset ettei asenetamasi ROM ole yhteensopiva puhelimesi kanssa.
 9. Lataa kortille haluamasi ROM esim. Cyanogenmod, ja varmista sen toiminta puhelimesi kanssa.
  http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version#CyanogenMod
  Älä pura Zip-tiedostoa.
 10. HUOM! Jos haluat Android Marketin ja muiden Googlen palveluiden (Youtube, Maps, GMail, jne.) toimivan puhelimessasi niin lataa puhelimeesi soveltuva ohjelma kokonaisuus
  http://wiki.cyanogenmod.com/index.php?title=Latest_Version#Google_Apps

  Älä pura Zip-tiedostoa.
 11. Avaa ROM Manager, Valitse Flash ClockWorkMod Recovery, anna Superuserilla oikeudet ohjelmalle, mikäli se niitä kysyy ja valitse puhelin mallisi listalta
 12. Paina Reboot into Recovery paina OK, sitten puhelin käynnistyy ClockworkModiin.
 13. Kun ClockworkMod on auennut niin kosketusnäyttö ei toimi vaan puhelimen valikoita täytyy selata näppäimillä. ZTE Bladessa volume +/- näppäimillä liikutaan ylös ja alaspäin home on hyväksyminen ja takaisin peruuttaminen. ClockworkModissa valitse "Wipe Data/Factory Reset" ja sitten "Wipe Cache Partition" ja valitse "Advanced" ja sieltä "Wipe Delvik Cache"
 14. Valitse sitten "install zip from sdcard" ja etsi haluamasi zipattu ROM kortilta.
 15. Asennus kestää alle viisi minuuttia ja Kun Cyanogenmod on asennettu niin voit asentaa Googlen ohjelmat niiden jälkeen samaan tapaan kuin asensit Cyanogenmodin, lukuun ottamatta tiedostojen poistoa.
 16. Kun olet asentanut haluamasi komponentit käyttöjärjestelmään, niin navigoi "reboot" kohtaan. Puhelin käynnistyy uudestaan ja siinä voi kestää muutama minuutti. Sitten pitää aktivoida Google tili käyttöön, jos asensi Googlen ohjelmat ja sitten voi nauttia puhelimensa käytöstä. Jos puhelin ei suostu käynnistymään niin kannattaa asentaa ROM uudestaan tai kokeilla toista ROMia, jos se ei auta niin palauta varmuuskopio ROM Managerilla.
Omat Mielipiteet
Loppukommentti: Lisäsin ZTE Bladen maksimi kellotaajuudeksi 729 MHz. Puhelin nopeutui huomattavasti ja sillä pystyy nyt pelaamaan Angry Birdsiä ilman lagia ja monet muutkin pelit pyörivät ongelmitta Esim. Asphalt 5. Tämän varjo puolena puhelimen akku kestää noin 1-3 tuntia käyttöä ja valmiustilassa se pysyy noin neljä päivää. Puhelimen käyttö tuli operaation perusteella sellaiseksi kuin sen olisi pitänyt aina olla, mutta akunkesto pieneni melkoisesti. Cyanogenmod on 95% suomennettu ZTE:n 2.1:n tavoin, mutta puhelimen näppäimistöksi joutui laittamaan ruotsalaisen näppäimistöän että ääkköset alkoivat toimimaan ja ennustavan tekstin syötön joutui sammuttamaan. Yksi hienoimmista toiminnoista, joka tuli puhelimeen päivityksen yhteydessä on netin jako wlanilla. Puhelimen sisäinen FM-radio lopetti kuitenkin toimintansa, mutta sen sijaan kompassi ja liikesensorit alkoivat toimia puhelimessa oikeasti ensimmäistä kertaa. Puhelin toimii kaikesta huolimatta huomattavasti paremmin kuin uutena.

CyanogenMod 2.3:n plussat ja miinukset
+Netinjako Wlanilla
+Pelit ja ohjelmat toimivaat nopeammin kuin ennen
+Sensoreiden tarkkuus
+Näyttö havaitsee kosketuksen paremmin
+Enemmän Suomenkielinen kuin normaali 2.1
-Akunkesto
-Joutuu käyttämään ruotsalaista näppäimistöä, jos haluaa kirjoittaa ääkkösiä
-FM-Radio ei toimi

Kyseinen ohje ei toimi ihan kaikilla ZTE Bladeilla, jos näin on kannattaa kokeilla toista ohjetta, siinä tarvitaan tosin Windowsia.

Toivottavasti tästä on apua.

Update: Jos puhelin on toimitettu 2.1 versiolla niin se on mitä luultavammin 1Gen puhelin, eikä siihen voi asentaa uusimpia Romeja. Päivityksellä 1Gen puhelimen muutettua 2Gen puhelimeksi. Tässä on hyvä vaihtoehto Cyanogenmodille Ginger Stir Fry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti