maanantai 13. kesäkuuta 2011

Hallituksen muodostu on mahdotonta

Eduskunta on kumma pulju. Yli 50% uutisissa olleista poliittisista aiheista on koskenut hallituksen muodostamista muutaman viime kuukauden ajan. Tässä tulee äkkiseltään mieleen että eduskunnan ainut tehtävä on muodostaa hallitus ja saada palkkaa olemisesta. Eduskunnan tarkoituksena on tietääkseni säätää lakeja, jotka helpottavat suomalaisten yhteiseloa keskenään. Sen sijaan eduskunnassa päätetään laeista, joiden sisällöstä edes lakia puolesta puhuvat henkilöt eivät tiedä mitään.

Mainittakoon muutama ns. hyödyllinen laki Lex Karpela ja Vihreiden fiksu energian säästölamput joka paikkaan. Lex Karpelasta ei kukaan tiennyt yhtään mitään eikä oikein vieläkään ja Vihreiden energian säästölamput taistelevat enemmän luontoa vastaan kuin suojelevat sitä, koska lamput muuttuvat ongelma jätteeksi käytön jälkeen. Laki olisi fiksu pistää voimaan noin vuoden päästä tästä hetkestä ja LED-lampuilla varustettuna. Helsingissä tämä tarkoittaa sitä, että nykyiset energian säästölamput muuttuvat ongelmajätteeksi kuluttuaan ja nykyään voitaisiin käyttää LED-lamppuja takaamaan riittävä valoteho teille, näin taivaalle tuleva valosaaste pienenisi, sähköä ja rahaa säästyisi. Kotona tämä laki tarkoittaa sitä että tavallisia hehkulamppuja ei saa hankittua ja energian säästölampuista tulee melkoisia häiriöitä sähkölaitteisiin, kuten lcd tv räpsyy, valot vilkkuvat ja monet muut laitteet toimivat kummasti. Omakotitalossa tämä ei ole ongelma, kun siellä on noin 10 lamppua ja taloissa on usein kunnolliset sähkön suodattimet kerrostaloissa taas yhdessä asunnossa on 10 lamppua ja asuntoja on kerroksessa 3 kerroksia 6 ja rappuja 4 niin saadaankin aikaan 720 lamppua, jotka saavat aikaan järjettömät ongelmat moniin asuntoihin.

Muutama hyvä ehdotus mitä eduskunta voisi tehdä:
• Yhtenäiset liikenne säännöt koko suomeen. Jokainen liikennevalotolppa toimii omalla tällä hetkellä logiikallaan.
• Pienimuotoinen ajokortti pyöräilijöille, nopeusrajoituksia risteys alelle ja vilkunkäyttö(käsi merkit) pakolliseksi autoteiden läheisyydessä.
• Työn teosta pitäisi saada aina enemmän rahaa kuin sohvalla makaamisesta. Opiskelija tienaa vähemmän kuin päivääkään työssä ollut kouluttamaton henkilö.
• Työtätekevien henkilöiden verotus pienemmäksi, niin porukka ei karkaa naapuri maihin tekemään töitään.
Eduskunta on tällä hetkellä vain surkuhupainen vitsi, joka ei tee mitään. Pistäkää pystyyn random hallitus niin ongelmilta vältytään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti