tiistai 13. syyskuuta 2011

Nokia N9 ja hienot myyntiargumentit

Nokia lähtee myymään uutta N9 älypuhelintaan todella näteillä myyntiargumenteilla, mutta kun niitä alkaa tutkiskella tarkemmin huomaakin, että ne ovat melko huvittavia.
Nokia N9 on maailman ensimmäinen täysin näppäimetön kosketusnäyttöpuhelin
Kun puhelimen pressikuvaa katsoo niin kukatahansa puusilmä voi huomata että puhelimen kyljessä on volume + ja - painikkeet virtanappulan vieressä. Eli kolme nappulaa ei ole ihan sama kuin ei ollenkaan nappeja.
Sen runko on valmistettu polykarbonaattimateriaalista, joka takaa paremman kuuluvuuden kuin useimpien kilpailevien valmistajien puhelimet.
Tässä kerrotaan hienosti että puhelin on valmistettu muovista ja sen takia puhelin ei kärsi samoista kuuluvuus ongelmista kuin iPhone, joka on valmistettu alumiinista ja lasista, jonka nimeä ei voida mainita asiayhteydessä, kun kyseessä on kilpailija.

Nokia N9:stä löytyy myös nopeaksi kiitelty nettiselain sekä viimeisin versio Nokia Kartat-palvelusta ja ilmainen auto- ja kävelynavigointi. Julkisen liikenteen reittitiedot 85 kaupungissa auttavat löytämään nopeimmat reitit, olit sitten liikkeellä jalan, metrolla tai bussilla.
On vaikea uskoa että Nokia on saanut aikaan nopean nettiselaimen puhelimeensa, koska Nokian puhelimilla nettisurffailu on ollut yhtä tuskaa tähän päivään asti, mutta N9 vaikuttaa kohtuullisen vikkelälle kaverille. Nokian ilmainen navigointi on melko yliarvostettu toiminto, koska lähes kaikkiin Nokian puhelimiin saa ilmaisen navigaattorin joka puhuu. Tämä mystinen navigointi ohjelma on nimeltään Waze. Se toimii myös kaikilla itseään kunnioittavilla älypuhelimilla, kuten Androidilla ja iOS:llä. Mainittakoon vielä että iPhoneen saa todella kovatasoisen NavFree ilmaisen navigaattorin, joka speekkaa Suomea ja Android puhelimiin saa Google Mapsin puhumaan pienellä viritelmällä, jolloin sekin muuttuu navigaattoriksi. Eli mikä pointti on mainostaa ilmaisella navigaattorilla?

N9 voisi olla melko houkutteleva puhelin, mutta sen suolainen hinta alkaa viimeistään hirvittämään 600€ älypuhelimesta, johon ei ole juurikaan ohjelmia. Jos sitä vertaa esimerkiksi Motorola Milestoneen niin 370€ saa samat toiminnot kuin N9 ja siihen on olemassa ohjelmia vaikka kuinka ja paljon, eikä tarvitse pelätä että käyttäjätuki lopetetaan, koska jos näin käy niin käyttäjä yhteisö jatkaa kehitys työtä. Ja jos Androidin oletus teema ei miellytä niin voihan puhelimeen ladata WP7 teeman ja käytellä sitä.

Harmi että N9 taitaa jäädä Nokian viimeiseksi tai toiseksi viimeiseksi puoli Meego puhelimeksi ja se olisi voinut pelastaa Nokian. Jos Nokialla olisi ollut fiksuja tyyppejä päättämässä asioista niin siellä oltaisiin otettu Android, Meego tai WebOS käyttöön suuressa mittakaavassa Windows Phone 7:n sijaan.

Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti