perjantai 23. lokakuuta 2009

Windows 7

Windows 7 julkaistiin 22.10.2009
Windows 7 on kuin Windows Vistan maksullinen Service Pack 3. Moni Windows käyttäjä odottaa kuitenkin innolla Windows 7:aa Vistan ansiosta. Valitettavasti Windows 7 ei tarjoa kovinkaan paljoa uutta edeltäjänsä verrattuna. Microsoft on onnistunut kuitenkin lisäämään käyttöjärjestelmäänsä muutaman fiksun toiminnon, kuten tehtäväpalkissa on yhdistetty pikakuvakkeet ja avoinna olevat ohjelmat samaan tapaan kuin Mac OS X on tehnyt jo vuodesta 2001 lähtien. Käyttöjärjestelmään on muös lisätty Aero Snap niminen toiminto, joka helpottaa ikkunoiden hallintaa. Sen avulla saa ikkunan helposti sinne missä sen pitäisi olla. Esimerkiksi kun ikkuna siirretaan näytön vasempaan reunaan niin ikkuna peittää näytön vasemman puolen ja samoin oikean puolen kanssa. Lisäksi kun ikkunan siirtää näytön yläreunaan niin ikkuna peittää kokonäytön.

Windows 7:n pitäisi olla lisäksi huomattavasti nopeampi kuin Windows Vista on ja tämän Microsoftin rahoittamat testit ovat osoittaneet, mutta muiden tahojen tekemien testien perusteella Windows 7 on ollut yhtänopea, hitaampi tai ihan vähän nopeampi kuin Vista on. Windows 7:sta oltaisiin voitu tehdä huomattavasti nopeampi käyttöjärjestelmä kuin Vista on, jos Microsoftilla oltaisiin käytetty MinWin ydintä Vistan ytimen sijaan. Tämän huonona puolena olisi tosin ollut, että kaikki ajurit olisi pitänyt kirjoittaa uusiksi Windows 7:aa varten.

Suurimman eron Windows 7 ja Vistan välillä pitäisi olla ettei seiska hidastu ajan myötä, kuten Vista ja muut Windowsit tekevät, mutta tämän näkee vasta vuoden päästä pitääkö se paikkansa vai ei.

Windows 7:sta löytyy myös ominaisuuksia, joista ei vielä kovinkaan moni voi nauttia, koska harvoissa tietokoneissa on kosketusnäyttöjä ja vieläkin harvemmassa on multitouch-kosketusnäyttöjä joita Seiska tukee ohjelmiensa kanssa.

Hinta
Windows 7:n hinta vaihtelee aikalailla riippuen päivittääkö käyttöjärjestelmän vai hankkiiko uuden. Halvin Windows 7:n päivitys maksaa noin 70 euroa ja kallein 110 euroa. Jos lähtee hankkimaan uutta versioita käyttöjärjestelmästä niin hintaa kertyy käyttöjärjestelmälle 160 eurosta 300 euroon, joten kyseessä ei ole mikään halpa päivitys, kun ottaa huomioon erot Vistaan nähden.

Yhteenveto
-Windows 7:n pitäisi olla ilmainen SP3 Vistaan, eikä siitä pitäisi pyytää kohtuuttomia summia
-Käytön perusteella kyseessä on ihan mukava käyttöjärjestelmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti