sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Huawei U8800 Unboxing

Vuoden vaihteessa Saunalahdella oli mukava tarjous Huawei U8800 Ideos X5 99€. Kyseessä on yllättävän hyvä puhelin huippu hyvällä hinta laatusuhteella. Nykyisellään puhelin maksaa noin 150€ joka ei tee siitä juurikaan huonompaa.

U8800 on yllättävän tehokas puhelin ja se pyörittää Androidia pääasiallisesti sulavasti kiitos sen näytönohjaimen. Näytönohjain erottaa hyvät ja huonot Android laitteet toisistaan. Monissa kiinalaisissa Android tableteissa on huippunopea 1GHz suoritin ja suuret lupaukset 1080p videolle HDMI ja usein niiden mukaan luvataan myös yksisarvinen tai kuu taivaalta.

Käytännössä nämä 100-200 euroa maksavat laitteet eivät välttämättä jaksa pyörittää edes kotinäyttöä sulavasti, kun niistä puuttuu näytönohjain. Sen sijaan joku 300 euroa maksava Tegra 2 tabletti pystyy pyörittämään yllättävän nättejä pelejä ja käyttöjärjestelmä toimii sulavasti. U8800:ssa ei ole Tegraa sisällä, mutta siellä on Adreno 205. Se pyörittää sulavasti esimerkiksi seuraavia pelejä Asphalt 5, Edge World of Goo. Angry Birds pyöri puhelimessa 60fps kuten joissain Tegra tableteissa, mutta se antaa mukavan pelikokemuksen.

Puhelin on tuntumaltaan melko laadukkaan oloinen vaikka se onkin muovinen. Lisäksi se on melko kookas.

U8800:ssa akku kestää noin 2-3 päivää vähäisessä käytössä.

iPhone 4:een ja ZTE Bladeen verrattuna puhelin asettuu aika lähelle iPhonen tuntumaa vaikka on sillä omat heikkoutensa. 720p video näyttää aika kamalalta, jopa hyvässä valaistuksessa. Huawissa on toki vahvuutensa verrattuna iPhoneen siitä löytyy Flash ja joukko mitä kummallisempia sovelluksia, joita Apple ei salli omaan kauppaansa.

Tuolta voi ladata puhelimeen 2.3.5 käyttöjärjestelmä version. Se lisää puhelimen sulavuutta ja lisää siihen HTC:n Sense käyttöliittymää ja iOS:ssää mukailevan käyttöliittymän.
http://www.huaweidevice.com/worldwide/downloadCenter.do?method=toDownloadFile&flay=software&softid=NDM2NDk=

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti